۲۳
اردیبهشت
۱۴۰۴
شماره
۵۸۸۹
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر همدان: گذر فرهنگی همدان با اتصال پیاده راهی پیادهراههای اکباتان، میدان امام خمینی(ره)، بوعلی و آرامگاه بوعلی زیرساختهای گردشگری همدان را متحول خواهد کرد و شهرداری همدان با ایجاد این گذر فرهنگی به حفاظت از داشتههای تاریخی شهر همدان کمک صدچندان خواهد نمود.
به گزارش هگمتانه، شهرداری همدان در راستای تقویت زیرساختهای گردشگری و احیای هویت تاریخی شهر، اقدام به اجرای پروژهای گسترده با عنوان گذر فرهنگی کرده که در صورت تکمیل، آرامگاه باباطاهر را از طریق یک مسیر پیادهراهی به پیادهراه اکباتان، میدان امام خمینی(ره)، پیادهراه بوعلی و نهایتاً آرامگاه بوعلی سینا متصل خواهد کرد.
در مسیر این گذر، چندین بنای ارزشمند تاریخی همچون خانه مرمرچی و حمام چاله شناسایی شدهاند که تملک و احیای آنها از جمله برنامههای مهم در جریان توسعه این محور است.
اتصال این بناها به قنات کشفشده در این مسیر نیز میتواند جاذبهای منحصر به فرد برای گردشگران ایجاد کند، بهویژه با حفظ و استفاده از ظرفیتهای طبیعی این قنات به جای دفن آن می توان به حفظ داشتههای تاریخی کمک کرد.
اجرای عملیات جدارهسازی در پیادهراههای بوعلی، میدان امام(ره) و اکباتان نیز در دستور کار قرار گرفته، هرچند روند آن به دلیل همکارینکردن برخی مناطق شهرداری با کندی مواجه بوده است که انتظار میرود با هماهنگی بیشتر، روند بهسازی و ساماندهی این فضاها تسریع شود.
علاوه بر گذر فرهنگی، سایر پروژههای عمرانی و احیای بافت تاریخی نیز در اولویت قرار گرفتهاند.
بازارهایی چون سمسارخانه، راسته قیصریه، سرای گلشن، راسته بنهبازار و بازار پرندگان از جمله پروژههایی هستند که در دستور کار سازمان عمران و بازآفرینی شهری قرار دارند.
پروژه مجموعه کبابیان نیز با وجود موانع فنی، وارد مرحله اجرایی شده و تاکنون بیش از 10 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
یکی از مهمترین بناهای تاریخی در این طرح، خانه تاریخی پوستیزاده است که در محور گردشگری تپه هگمتانه و در میدان عینالقضات، نبش بلوار الوند قرار دارد.
این خانه با معماری منحصربهفرد، نمونهای اصیل از خانههای بومی همدان بوده و در تاریخ 11 شهریور 1382 با شماره 9873 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
بنای پوستیزاده دارای دو دوره ساخت است؛ بخش قدیمی آن متعلق به اواخر دوره قاجار و ساخت جدیدتر آن مربوط به اوایل دوره پهلوی است.
این بنا از الگوی معماری درونگرا و حیاط مرکزی بهره میبرد، اما در دوره پهلوی با تغییرات ساختاری به سبک برونگرا گرایش یافته است.
طراحی ویژه آن شامل اتاقهای تو در تو، جداسازی مسیر خدمه از سایر بخشها، طبقات مجزا با کاربریهای متفاوت، و وجود سرداب با آب جاری در گوشه حیاط است که به عنوان محل نگهداری مواد غذایی و تأمین آب شرب مورد استفاده قرار میگرفته است.
در حال حاضر، کاربری خانه پوستیزاده در دست بازنگری است و احتمال دارد شهرداری منطقه 5 در این مکان مستقر شود.
پروژههای دیگری مانند مسجد حاج ابراهیمبیگ و سرای گندمیها نیز از دیگر اولویتهای سازمان عمران و بازآفرینی هستند.
اجرای سنگفرش، نصب چراغها و مبلمان شهری نیز در گذر فرهنگی در حال انجام است.
پیشرفت کلی گذر فرهنگی همدان تاکنون به بیش از 90 درصد رسیده و این پروژه در آستانه بهرهبرداری نهایی قرار دارد.